Spring naar inhoud Spring naar footer

Acht documentairemakers krijgen toekenning uit OASE

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, die enkele jaren geleden OASE zijn gestart, investeren samen 64.000 euro.

De documentairemakers die een bijdrage van € 8.000 krijgen zijn:

Regisseur titel project

Tom Fassaert

Liberation or Death

Carin Goeijers

De Belofte

Ingeborg Jansen

BR-163, de Sojasnelweg

Floris-Jan van Luyn

Mr. Kwon is Heading North

Carina Molier

Dear Deer

Marco Niemeijer

De Anderen

Katelijne Schrama

Oase

Sarah Vos

Het Weitje

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

In 2019 zal er opnieuw één aanvraagronde voor OASE zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds ingediend worden vanaf januari 2019 tot een nog te bepalen datum in april 2019. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Voor meer informatie over de uiterste aanvraagdatum, richtlijnen en aanvraagprocedure: https://www.filmfonds.nl/nl/film-producties/screen-nl/ontwikkeling/oase.