Spring naar inhoudSpring naar footer

602.000 euro Europese steun voor 3 Nederlandse coproducties

Een majoritair Nederlandse en twee minoritaire films krijgen Europese realiseringssteun van Eurimages. De majoritair Nederlandse speelfilm Oude Liefde krijgt totaal € 142.000 en de minoritaire Nederlandse speelfilms Beyond Words en Holiday krijgen respectievelijk € 210.000 en € 250.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Amsterdam besloten.

Oude Liefde van scenarist Peer Wittenbols en regisseur Nicole van Kilsdonk ontvangt € 142.000 aan Europese ondersteuning van Eurimages. De Nederlandse producent is The Film Kitchen in coproductie met A Private View (België).

De Nederlands minoritaire coproductie Beyond Words van schrijver/regisseur Urszula Antoniak ontvangt € 210.000 euro Europese ondersteuning. De fim is een co-productie met Polen. De Nederlandse producent is Family Affair Films in coproductie met Opus Film (Polen).

De Nederlands minoritaire coproductie Holiday van regisseur Isabella Eklöf ontvangt € 250.000 Europese ondersteuning. De film is een co-productie met Denemarken. De Nederlandse co-producenten zijn Oak Motion Pictures en Kaliber Film in coproductie met de Deense producenten Dharmafilm en Commonground Pictures.

Alle geselecteerde producties ontvingen eerder al een toekenning van het Nederlands Filmfonds. Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 36 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. De Raad komt vier keer per jaar bijeen en heeft al 1771 lange speelfilm- en documentaire coproducties gesteund. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.