Spring naar inhoudSpring naar footer

100.000 bezoekers voor Meesterspion

Meesterspion, de familiefilm over oud-spion Simon Floret en zijn spionnenhulp Tim, heeft de Gouden Film status bereikt. De film van de makers van Mees Kees en Dummie de Mummie heeft afgelopen week de 100.000ste bezoeker mogen verwelkomen. Om dit te vieren werd zaterdagmiddag 3 december op feestelijke wijze de Gouden Film uitgereikt aan hoofdrolspelers Beau Schneider en Stijn van der Plas en regisseur Pieter van Rijn. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met L’OR, hoofdsponsor van het NFF.

Meesterspion vertelt het verhaal van de 10-jarige Tim die samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust verhuist. In het begin voelt Tim zich niet helemaal thuis, totdat hij Simon (Beau Schneider) ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet erg wennen aan de nieuwe tijd. Daarnaast moet hij als oud-spion nog een oude misdaadzaak oplossen. Tim besluit Simon te helpen, wat het begin is van een zeer spannend avontuur.

Meesterspion is een film van Pieter van Rijn naar het scenario van Tijs van Marle. De film is geproduceerd door PV Pictures, in samenwerking met AVROTROS, en is tot stand gekomen met een bijdrage uit Suppletie en de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, CoBO en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Meesterspion wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is sinds 5 oktober te zien in de bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

Meesterspion is de twaalfde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.