Spring naar inhoudSpring naar footer

Wat is er nieuw?

De regelingen van het Filmfonds worden regelmatig geactualiseerd of aangepast. Op deze pagina vind je de laatste updates rondom de distributieregelingen.

2023

De informatie voor de regeling Distributie Nederlandse Filmproductie in Nederland is geactualiseerd. De bedragen onder het kopje Bijdrage zijn bijgewerkt en de voorwaarden zijn aangepast (zie nieuw kopje Voorwaarden). De tekst verwijst daarnaast door naar een geüpdatete versie van de festivallijst. Voor het doen van een aanvraag is er een nieuwe versie van het Begrotingsmodel Marketing en Distributie beschikbaar.

Nu de steunmaatregelen voor distributie worden afgebouwd, zoekt het Fonds naar mogelijkheden om binnen de bestaande budgettaire beperkingen de distributie en zichtbaarheid van Nederlandse filmproducties blijvend te kunnen steunen. Daar willen we in de loop van 2023 een heldere visie op ontwikkelen. In de tussentijd verhogen we onze distributiebijdrage voor speelfilms, lange animatiefilms en documentaires - gesteund met een selectieve realiseringsbijdrage - van € 25.000 naar € 30.000.