Spring naar inhoudSpring naar footer

Zeven filmfestivals krijgen festivalbijdrage

Het Filmfonds heeft aan zeven filmfestivals een festivalbijdrage toegekend. Een bedrag wordt toegekend aan filmfestivals die de verspreiding van de professionele films stimuleren en bijdragen aan de kennisontwikkeling, profilering en promotie ervan.

De volgende festivals ontvangen een bijdrage;

CinemAsia Film Festival 2022

CinemAsia verzamelt, deelt en ontwikkelt Aziatische verhalen via media & cultuur om de Aziatische zichtbaarheid in de samenleving te versterken. Zo bouwen zij mee aan een representatieve samenleving.
Toegekende bijdrage: €25.000

Internationaal Film Festival Gorinchem 2022

IFFG haalt wereldcinema naar Gorinchem, in het hart van Nederland en buiten de Randstad. Er worden films vertoond van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages.
Toegekende bijdrage: €15.000

Roze Filmdagen 2022

De Roze Filmdagen is het filmfestival in Nederland dat een breed aanbod aan arthouse films en documentaires met een LGBTQ-context toont. De Roze Filmdagen hebben tot doel het LGBTQ-publiek van 'eigen' films te voorzien die met gelijkgestemden ervaren kunnen worden.
Toegekende bijdrage: €30.000

Kaboom Animation Festival 2022

Het Kaboom Animation Festival vindt komende voorjaar plaats il in Cultuurpark Westergas in Amsterdam. Vijf dagen lang zullen allerlei activiteiten plaatsvinden in een energieke Kaboom-sfeer. Voorafgaand vindt het Kaboom Industry Event plaats in Utrecht.
Toegekende bijdrage €65.000

Internationaal Filmfestival Assen 2022 en 2023

Het Internationaal Filmfestival Assen is een driedaags filmfestival dat beoogt een hoogstaand, kwalitatief en divers aanbod in films te tonen, waarin vrouwen voor of achter de camera een centrale rol spelen.
Toegekende bijdrage: €15.000 (2x, projectsubsidie voor twee edities)

Arab Film Festival 2022

Het Arab Filmfestival wil een beeld geven van de diversiteit en zeggingskracht van de cinema uit de Arabische wereld door het vertonen van het actuele filmaanbod. De films, waaronder ook klassiekers, worden omkaderd door lezingen, inleidingen en debatten.
Toegekende bijdrage: €10.000

Movies that Matter Festival 2022 en 2023

Het Movies That Matter Festival stelt de vertoning van films over mensenrechten en een duurzame samenleving centraal. Een belangrijke onderscheidende kwaliteit van het festival is het inhoudelijke debat dat de films omlijst. Publiek, filmmakers, festivalgasten en experts ontmoeten elkaar in de filmzalen en daarbuiten. Mede vanwege Covid-maatregelen duurt het festival volgend jaar een dag langer en zal het in meer zalen in Den Haag plaatsvinden. Daarnaast wordt het festivalprogramma in het eerste weekend aangeboden in vier satellietsteden elders in het land.
Toegekende bijdrage: €50.000 (2x, projectsubsidie voor twee edities)

Beeld: International Filmfestival Assen