Spring naar inhoudSpring naar footer

Zes documentairemakers ondersteund

Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 48.000 in documentaireplannen OASE

Zes documentairemakers krijgen in de tweede ronde van OASE 2015 een bijdrage van € 8.000:

Regisseur

Project

Neske Beks

A.L.

Pieter Fleury

Het Recept

Willemiek Kluijfhout

Mijn Vader en zijn Vriend Lewy Body

Vincent Monnikendam

Vesuvius

Masha Novikova

Ramzan

Kasper Verkaik

Maksym


Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds startten in 2013 met OASE, een vrijplaats voor documentaire regisseurs om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit. OASE heeft jaarlijks maximaal € 80.000 beschikbaar voor ervaren regisseurs die een plan willen uitwerken. In de eerste ronde van 2015 werden vier bijdragen toegekend.

Met OASE stimuleren het Filmfonds en het Cultuurfonds gezamenlijk de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker een producent benaderen voor de verdere ontwikkeling en mogelijke realisering van de documentaire. De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt uit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds dat werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.
Aanvragen kunnen bij het Filmfonds worden ingediend. Voor de eerstvolgende ronde kan dit tot uiterlijk 12 april 2016. De aanvragen worden door beide fondsen beoordeeld.