Spring naar inhoud Spring naar footer

Winnaars Holland Film Meeting 2017 bekend

Vanavond zijn de winnaars van het HFM Co-Pro Platform, BoostNL en de Work-in-Progress selectie bekendgemaakt tijdens de slotceremonie van de 30e editie van de Holland Film Meeting (HFM). De drie winnaars zijn gekozen uit een selectie van 24 filmprojecten in ontwikkeling uit 19 verschillende landen. Om co-productie te stimuleren zijn de projecten de afgelopen dagen gepresenteerd aan internationale filmexperts, financiers, distributeurs, sales agents en producenten. De projecten maakten daarnaast kans op een aantal postproductie-prijzen. HFM is de internationale co-productiemarkt van het NFF, dat nog tot en met vrijdag 29 september duurt.

De winnaars van HFM 2017 zijn:

Cam-a-lot & Filmmore Cinema Emerging Talent Prijs voor het beste project (t.w.v. €10.000 aan camera en post-productiefaciliteiten):
The Whole-Timers van Bibhusan Basnet & Pooja Gurung (Frankrijk/Nepal), geproduceerd door Marie Legrand. Productiebedrijf: Les Films du Tambour.

WarnierPosta Prijs (t.w.v. €5.000 aan audio post-productiefaciliteiten):
Life after Zoro van Raf Reyntjens (België), geproduceerd door Xavier Rombaut. Productiebedrijf: Bulletproof Cupid.

Filmmore HFM Work-in-Progress Prijs (t.w.v. €5.000 aan post-productiefaciliteiten):
La cama van Monica Lairana (Argentinië). Geproduceerd door Adriana Yurcovich e.a.

In totaal werden veertien projecten geselecteerd voor het Co-Pro Platform, waarvan drie in de Work-in-Progress sectie. De selectie van BoostNL, een gezamenlijk initiatief met IFFR's CineMart om marktondersteuning te vergroten, bestond uit tien projecten, waarvan drie works-in-progress.

(bron: Nederlands Film Festival)