Spring naar inhoud Spring naar footer

Vijf internationale coproducties met Nederlands aandeel ondersteund

In de vierde ronde van de realisering voor minoritaire coproducties regulier van 2019 zijn bijdragen verleend aan vijf producties. Het gaat om twee speelfilms, twee documentaires en een korte animatie.

Met de regeling Realisering minoritaire coproductie ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met gerede kans op internationale festivalselectie en internationale distributie, met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

A House in Jerusalem (speelfilm)
Regie: Muayad Alayan
Scenario: Rami Alayan & Muayad Alayan
Producent: PalCine Productions (PS) in coproductie met Heretic (GR), Red Balloon Film (DE) en KeyFilm (NL)
Logline: Na de dood van haar moeder, verhuist een jong Joods-Amerikaans meisje met haar vader van New York naar Jerusalem. Haar vader hoopt dat een nieuw begin haar kan helpen het pijnlijke verleden te verwerken. Maar als ze hun intrek in een oud huis nemen, ontmoet ze de geest van een Palestijns meisje van haar eigen leeftijd dat in 1948 gescheiden werd van haar familie.
Toegekende bijdrage: € 100.000

Poison (speelfilm)
Regie: Désirée Nosbusch
Scenario: Lot Vekemans
Producent: Deal Production (LU) in coproductie met In Good Company (DE) en Phanta Film (NL)
Logline: In de spaarzaam ingerichte wachtkamer van een sobere kapel, wordt een man van middelbare leeftijd vergezeld door zijn voormalige vrouw. Ze ontmoeten vele jaren na hun scheiding omdat het lichaam van hun zoon Jacob moet worden opgegraven. Gifstoffen zijn in de grond gesijpeld waar hij begraven ligt. Is het mogelijk om verder te gaan?
Toegekende bijdrage: € 100.000

The Art of Repression (documentaire)
Regie: Estephan Wagner
Scenario: Estephan Wagner & Marianne Hougen-Moraga
Producent: Final Cut for Real (DK) in coproductie met Viking Film (NL)
Logline: Aan de voet van het Andesgebergte in Chili ligt de idyllische Duitse kolonie; Villa Baviera. De schoonheid van de plek verbergt een grimmig verleden. The Art of Repression laat zien hoe de inwoners van de gemeenschap op een verschillende manier omgaan met 45 traumatische jaren van onderdrukking en misbruik.
Toegekende bijdrage: € 50.000

Tanja (documentaire)
Regie: Marcel Mettelsiefen
Scenario: Mayte Carrasco & Marcel Mettelsiefen
Producent: Dreamer Joint Venture Filmproduktion (DE) in coproductie met BALDR film (NL)
Logline: Tanja, een Nederlandse student, laat alles achter wat ze ooit heeft gekend en reist duizenden kilometers om lid te worden van de FARC. Ze slaagt erin zich een weg te banen in de binnenste kring van de leiders, om vervolgens het gezicht van de organisatie te worden. Geliefd bij sommigen, gehaat door anderen, wordt ze uiteindelijk een sleutelfiguur in het Colombiaanse vredesproces.
Toegekende bijdrage: € 50.000

Easter Eggs (korte animatie)
Regisseur: Nicolas Keppens
Scenarist: Nicolas Keppens
Producent: Animal Tank (BE) in coproductie met MIYU Production (FR) en Ka-Ching Cartoons (NL)
Logline: In dit coming-of-age verhaal wordt de jarenlange vriendschap van Kevin (15) en Jason (12) tijdens een absurde zoektocht naar verdwenen vogels van het Chinese restaurant op de proef gesteld. Kevin voelt beetje bij beetje zijn puberteit aankomen en hij weet niet hoe zich daartegen te verzetten.
Toegekende bijdrage: € 29.000

Aankomende deadline

Voor Realisering minoritaire coproducties is de volgende deadline 13 januari 2020. Lees verder.

Still: Easter Eggs