Spring naar inhoudSpring naar footer

Vier non-fictie transmedia producties gehonoreerd

In de eerste ronde van de Non-fictie Transmediaregeling zijn uit vijftien aanvragen vier transmedia projecten gehonoreerd:

Sunny Bergman ontwikkelt met De Familie Film & TV Ook al ben ik zwart als roet, een project over racisme en white privilege experience. Via verschillende platforms worden privileges en onbewuste vooroordelen ten opzichte van huidskleur zichtbaar gemaakt en besproken.

Moskee in de Stad van onder anderen Godfried Hartkamp (Verhaalmakers) en Sara Kolster volgt de bouw van de Westermoskee in Amsterdam. De verrassende online verhaalstructuur toont tegengestelde perspectieven van omwonenden en betrokkenen in woord en beeld.

24 uur in een vluchtelingenkamp is een project van Martijn van Tol, Dirk Jan Visser en Jan Rothuizen. Het brengt het leven van mensen die hun toevlucht zoeken in het Syrische kamp Domiz in Noord-Irak in kaart. De makers willen in deze interactieve productie vooral de alledaagsheid van het kamp belichten. De verhalen worden gevisualiseerd door Jan Rothuizen en Aart Jan van der Linden.

Behind the Blue Screen van Ruben Pater en Jaap van Heusden is een video-app die het gezicht van de verteller die anoniem wil blijven bedekt. In een serie van zestien videoafleveringen die op De Correspondent gepubliceerd wordt, vertellen mensen uit een land waar vrije meningsuiting een schaars goed is zeer persoonlijke verhalen binnen een rauw vormgegeven interface.

Op donderdag 19 juni 2014 sluit de tweede ronde van de Non-fictie Transmediaregeling, een initiatief van het Mediafonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Filmfonds om nieuwe vormen van documentaire maken en storytelling te stimuleren. De gezamenlijke regeling is gericht op de ontwikkeling en realisering van projecten met artistieke kwaliteit die de grenzen van het lineaire documentaire genre onderzoeken en een maatschappelijk relevant onderwerp hebben.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediafonds.nl/transmedia