Spring naar inhoud Spring naar footer

Vacature: Filmconsulent Animatie

Ter vervanging van een collega in ons roulerende team is het Nederlands Filmfonds per 1 oktober 2022 op zoek naar een Filmconsulent (0,8-1 fte) met specialisme animatie.

Om een divers filmaanbod te kunnen stimuleren hecht het fonds veel belang aan meerstemmigheid binnen de organisatie. Daarom zijn wij nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die verschillende perspectieven aan tafel brengen. Draag jij hieraan bij?

Wie zoeken wij?

Als filmconsulent sta je in het hart van de organisatie en speel je een centrale rol in de artistiek-inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van ingediende filmprojecten voor de ontwikkeling en productie. Je stimuleert en geeft aan de hand van aanvragen feedback aan het team van producent, regisseur en scenarist. Vanuit je expertise en combinatie van kennis, (praktijk)ervaring en competenties draag je bij aan het fondsbeleid. Filmconsulenten werken aan aanvragen in alle categorieën van de film, o.a. speelfilm, animatie, documentaire, hybride, experimentele en korte films. Specifiek zijn we op zoek naar een specialist in animatie met oog en aandacht voor talentontwikkeling.

Je beschikt over de volgende kennis en competenties:

  • Een kritische blik: jij kan filmplannen en scenario’s goed beoordelen, en je weet onderscheidende en voor de huidige tijd relevante filmplannen te herkennen, alsmede het potentieel van het betrokken team in relatie tot het project op waarde te schatten;
  • aantoonbare vaardigheid in het opstellen van (scenario en plan) analyses en het schrijven van adviezen;
  • je legt makkelijk contact met mensen en bent thuis in het geven van mondelinge feedback op (film)plannen en het begeleiden van professionals;
  • je werkt zelfstandig en oplossingsgericht, bent stressbestendig en durft keuzes te maken;
  • je bent integer en sociaal vaardig in de omgang met collega's, aanvragers en andere relaties van het Fonds;
  • je hebt ervaring met animatie en kent de sector door en door;
  • Je bent in staat de ontwikkelingen op het gebied van animatie goed te volgen en hierin een antennefunctie te vervullen tussen Fonds en sector.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid in schaal 12 met een minimum van € 4.108,08 en max van € 6.105,87 (afgeleid van de schalen van de CAO-Rijk), 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluiting bij een pensioenverzekering, scholing, en mogelijkheden om terug te keren in de sector.

Wij bieden in de eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging tot maximaal vijf jaar. Dit lichten wij graag toe tijdens de procedure.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je uiterlijk 20 mei sturen naar [email protected]. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie?

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen bij Iwana Chronis, hoofd Selective Funding. Zij is te bereiken via [email protected]. Je kunt ook bellen met George van Breemen, Zakelijk Directeur, [email protected], telefoon 020-2379835.

Procedure

De sollicitatieprocedure zal uit minimaal twee rondes bestaan waarbij we in de tweede ronde middels een opdracht ook dieper ingaan op de specifieke werkzaamheden van een consulent. Meer informatie over het Nederlands Filmfonds kun je vinden op www.filmfonds.nl