Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee speelfilms ontvangen realiseringsbijdrage

Twee speelfilms zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage vanuit de regeling Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm.

Er wordt bij de selectie prioriteit gegeven aan oorspronkelijke scenario’s en geselecteerd op een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod.

De projecten die deze ronde een bijdrage ontvangen zijn:

De Idylle

Regisseur: Aaron Rookus
Scenarist: Aaron Rookus
Producent: Studio Ruba
Coproducent: Polar Bear
Logline: Victor (42) komt eindelijk uit de kast maar realiseert zich dat hij te oud wordt bevonden voor de datingmarkt. Zijn zus, operadiva Annika (40), stelt zich voor wat voor ander leven ze had kunnen hebben nadat ze een terminale diagnose krijgt. Ondertussen lukt het hun grootmoeder Joke (90) maar niet om haar zelfmoordpoging te laten slagen, en vinkt Timo (10) zijn bucketlist af.
Toegekende bijdrage: €1.000.000

Hokwerda's Kind

Regisseur: Boudewijn Koole
Scenarist: Boudewijn Koole
Producent: Witfilm
Coproducent: Serendipity Films
Logline: Lin (33) is langeafstandzwemster. Ze traint nu al vier jaar voor de loodzware overtocht van Dover naar de Franse kust. Een paar weken voor haar race ontmoet ze Henri (38), een onderwaterlasser, die, net als zij, opbloeit bij gevaar. Lin en Henri duiken head first in een wrede liefdesrelatie. Ze trekken elkaar steeds dieper naar beneden en vergeten daarbij dat ook geliefden kunnen verdrinken.
Toegekende bijdrage: €1.000.000

Beeld: De Idylle, Hokwerda's Kind