Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee projecten steun in kader van Thuthuka

Die wrede relaas van Vuilgat en Stilte van Aryan Kaganof en Brace Yourself van Thati Pele ontvangen beiden een ontwikkelingsbijdrage in het kader van Thuthuka, de in 2021 gelanceerde samenwerking tussen Zuid-Afrika en Nederland.

De National Film and Video Foundation (NFVF) en het Nederlands Filmfonds maken het met de regeling mogelijk een bijdrage aan te vragen voor het schrijven van een origineel scenario voor een speelfilm, lange documentaire of animatiefilm die in coproductie tot stand komt.

Vanuit Thuthuka worden projecten gesteund die potentieel van hoge cinematografische kwaliteit zijn en van belang voor (inter)nationaal bioscooppubliek en filmfestivals.

Per jaar wordt aan maximaal 4 projecten toegekend: 2 aan majoritair Nederlandse en 2 aan majoritair Zuid-Afrikaanse filmproducties.

De volgende majoritair Nederlandse films zijn geselecteerd voor een bijdrage:

Die wrede relaas van Vuilgat en Stilte

Regisseur/scenarist: Aryan Kaganof
Producent: seriousFilm
Logline: Een onheilspellende reis door een koortsachtige droomwereld waarin niets verboden is. Toen ze eindelijk de grot openden, op de derde dag na de steniging, was het lichaam verdwenen. In een wereld waarin niets is wat het lijkt te zijn heeft ware liefde tot gevolg dat de marteling nooit ophoudt.

Brace Yourself

Regisseur/scenarist: Thati Pele
Producenten: BALDR Film en Urucu
Logline NL: Tijdens een mislukt romantisch uitje naar een eiland, besluit orthodontist Dr Shaloba Molefe haar ontredderde familie te ontvoeren. Ze mogen niet vertrekken totdat ze weer van haar houden. Brace yourself!

De eerstvolgende indiendeadline voor Thuthuka is maandag 31 oktober 2022.

Beeld: Die wrede relaas van Vuilgat en Stilte