Spring naar inhoud Spring naar footer

Start twee nieuwe speelfilmconsulenten

Het Filmfonds is verheugd over de komst van twee nieuwe speelfilmconsulenten die het huidige consulententeam komen versterken. Vi Nguyen en Kaweh Modiri starten dit voorjaar bij het Fonds. Als filmconsulent zullen zij samen met de andere consulenten verantwoordelijk zijn voor de artistiek-inhoudelijke beoordeling van speelfilmplannen.

“Ik kijk enorm uit naar de komst van Vi en Kaweh!", zegt Iwana Chronis, Hoofd Selective Funding van het Filmfonds. “De schat aan kennis en ervaring in de speelfilmwereld die beiden met zich mee brengen zal een waardevolle verrijking van het consulententeam zijn.”

Vi Nguyen (1980) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de filmindustrie, zowel nationaal als internationaal. Momenteel werkt ze als managing director voor Imagine Filmdistributie Nederland waar ze de afgelopen 10 jaar verantwoordelijk was voor meer dan 100 bioscoopreleases. Daarvoor was ze onder andere werkzaam als filmprogrammeur, marketing manager en festivalproducent. Vi is lid van de adviesraad van Kriterion, waar ze haar carrière in film begon. Bij het Filmfonds was ze eerder betrokken als adviseur voor de festivalcommissie. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag), de filmacademie FAMU (Praag) en behaalde haar Masters Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Vi is mentor bij Europa Distribution, een internationale vereniging van onafhankelijke filmdistributeurs uit 31 landen.

 Kaweh Modiri (1982) heeft na zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie twee speelfilms geschreven en geregisseerd die op vele internationale filmfestivals zijn vertoond. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de FIPRESCI prijs voor zijn debuutfilm Bodkin Ras op Internationaal Film Festival Rotterdam en de Viennale. Ook heeft hij twee romans op zijn naam staan, uitgebracht door uitgeverij Thomas Rap. Naast zijn werkzaamheden als schrijver en regisseur is hij sinds 2016 als adviseur en commissielid werkzaam geweest bij verschillende fondsen, waaronder het Nederlands Letterenfonds (Digitale Literatuur), het Amsterdams Fonds voor de Kunst (tweejarige en vierjarige subsidies) en het NPO fonds (video drama en audio drama). Ook is hij eerder bij het Nederlands Filmfonds als commissielid betrokken geweest bij de regeling vrijplaats documentairemakers en De Oversteek. Tevens heeft hij als (script)coach verschillende beginnende makers begeleid bij het schrijven en realiseren van hun plannen.

Kaweh Modiri zal per 1 maart 2023 starten. Vi Nguyen start in april.

Beeld: Ilona van Genderen Stort (Foto Vi Nguyen); Aurélie Geurts (Foto Kaweh Modiri)