Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee internationale coproducties gesteund door het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme

Twee filmprojecten zijn geselecteerd in de voorjaarsronde van het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme 2016 en ontvangen ieder een realiseringsbijdrage van € 50.000 van het Nederlands Filmfonds. BALDR Film coproduceert Window Boy Would Also Like to Have A Submarine van Alex Piperno (Uruguay) en Volya Films coproduceert The Omission van Sebastian Schjaer (Argentinië).

Window Boy Would Also Like to Have a Submarine
Regie en scenario: Alex Piperno
Nederlandse producent: BALDR Film
Hoofdproducent: La Pobladora Cine (Uruguay)
Overige coproducenten: Desvia (Brazilië), Salta Una Rana (Argentinië)
Aan boord van een cruiseschip dat langs de kust van Zuid-Amerika vaart, ontdekt een jonge zeeman een hal die op mysterieuze leidt naar een appartement in Montevideo.

The Omission
Regie en scenario: Sebastian Schjaer
Nederlandse producent: Volya Films
Hoofdproducent: Trapecio Cine (Argentinië)
Overige coproducenten: Unafilm (Duitsland), Mandra Films (Frankrijk)
Een jong meisje verhuist met haar vriend en dochter naar een onherbergzame stad in het zuiden van Argentinië, met als enige doel geld te sparen om hun dromen waar te maken.

Het NFF+HBF Co-production Scheme (voorheen HBF Plus) is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam dat al tien jaar met succes Nederlandse filmproducenten betrekt bij reeds door het Hubert Bals Fonds in de ontwikkeling ondersteunde, internationale coproducties. Sinds 2006 stelt het Nederlands Filmfonds jaarlijks €200.000 beschikbaar voor de ondersteuning van vier projecten.