Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee internationale coproducties gesteund door het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme

Twee filmprojecten zijn geselecteerd in de voorjaarsronde van het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme 2017 en ontvangen ieder een realiseringsbijdrage van € 50.000 van het Nederlands Filmfonds. Keplerfilm coproduceert Almost in Love van Leonardo Brzezicki (Argentinië) en KeyFilm coproduceert The Reports on Sarah and Saleem van Muayad Alayan (Palestina).

Almost in Love
Regie en scenario: Leonardo Brzezicki
Nederlandse producent: Keplerfilm
Hoofdproducent: Ruda Cine (Argentinië)
Logline: Een zomer vol chaos in Argentinië en Brazilië vormt een keerpunt in het leven van een man met een gebroken hart en zijn tienerdochter.

The Reports on Sarah and Saleem
Regie: Muayad Alayan
Scenario: Rami Alayan
Nederlandse producent: KeyFilm
Hoofdproducent: PalCine Productions (Palestina)
Logline: De affaire van een getrouwde Palestijnse man en Israelische vrouw krijgt een gevaarlijke, politieke dimensie wanneer ze zich samen op de verkeerde plek op een verkeerd tijdstip bevinden. De tragische gevolgen reiken nog veel verder dan de gebroken huwelijken.

In het kader van het NFF+HBF co-development scheme ontvangen daarnaast vier projecten een bijdrage van € 10.000:
Estate, regie John Tengrove, Zuid Afrika
Feathers of a Father, regie Omar Elzohairy, Egypte, Frankrijk
Hymns, regie Babak Jalali, Mexico
Raja, Nepal, regie: Deepak Rauniyar, Nepal

Het NFF+HBF Co-production Scheme (voorheen HBF Plus) is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam dat al elf jaar met succes Nederlandse filmproducenten betrekt bij reeds door het Hubert Bals Fonds in de ontwikkeling ondersteunde, internationale coproducties. Sinds 2006 stelt het Nederlands Filmfonds jaarlijks €200.000 beschikbaar voor de ondersteuning van vier projecten.