Spring naar inhoudSpring naar footer

The Art of Impact komt met Impact Award

The Art of Impact reikt op 14 december voor het eerst een kunstprijs voor niet-kunstenaars uit: de Impact Award. Wie wint heeft op inspirerende wijze de samenwerking tussen een kunstenaar en een organisatie vormgegeven en hiermee impact gemaakt op een maatschappelijk vraagstuk. Vanaf vandaag kunnen impactproducenten hun kunstproject indienen via de website van The Art of Impact.
“Kunstenaars voelen steeds vaker de behoefte om een rol te spelen in maatschappelijke processen en bedrijven krijgen steeds meer behoefte aan nieuwe perspectieven op vastgelopen vraagstukken”, merkt Tabo Goudswaard, initiatiefnemer van de Impact Award. “Maar bedrijven en kunstenaars werken anders en spreken vaak een andere taal. Dat vraagt dus om bemiddelaars: impactproducenten. Dit kunnen ambtenaren zijn, maar ook organisatoren of opdrachtgevers uit het bedrijfsleven."
Met het uitreiken van deze prijs wil Goudswaard potentiële impactproducenten inspireren: “Kunstenaars willen geen beperking van hun artistieke vrijheid als ze de samenwerking aangaan met andere partijen. Dus bij bedrijven en organisaties moet ruimte gecreëerd worden voor dat autonome. Iemand met zeggenschap moet ervoor zorgen dat de voorstellen van de kunstenaars daadwerkelijk tot verandering leiden en dat beide partijen de juiste verwachtingen hebben. Door de brug te slaan tussen deze twee werelden, kan een positieve impact op de samenleving worden gemaakt.”
The Art of Impact beloont de impactproducent die hier op overtuigende wijze invulling aan heeft gegeven met de Impact Award. De deadline voor het voordragen van kandidaten is 16 november en kan via www.theartofimpact.nl. Daarna beslist een deskundige jury welke vijf plannen doorgaan naar de presentatiedag op 7 december. Op 14 december vindt tijdens de conferentie Cultuur in Beeld de prijsuitreiking plaats. De winnaar van de Impact Award krijgt het mandaat om een bestaand kunstproject met maatschappelijke impact te selecteren en te ondersteunen met €30.000,-.