Spring naar inhoud Spring naar footer

Symmetry op tv in première 13 aug.

Op televisie gaat op donderdag 13 augustus om 22:45 bij Uur van de Wolf NPO2 een bijzonder project in première op het grensvlak van dans, opera, film en wetenschap.

In Symmetry is CERN-wetenschapper Lukas (choreograaf Lukas Timulak) verwoed op zoek naar elementaire deeltjes en de theorie van alles. Dan voert de stem van een mysterieuze vrouw (sopraan Claron McFadden) hem naar het moment voor de Big Bang en laat hem tijdloze liefde ervaren.

In het voorafgaande Symmetry Unravelled is te zien hoe de verschillende kunstdisciplines en vooruitstrevende technieken samenwerkten om dit moderne liefdesverhaal te vertellen. De opnames vonden deels plaats in de echte deeltjesversneller in het wetenschappelijk instituut CERN nabij Genève. Vooraanstaande natuurkundigen als Robbert Dijkgraaf laten zien waar voor hen de ambities van kunst en wetenschap elkaar raken: in het voelbaar maken van het onzichtbare, het elementaire, waar de begrippen tijd en ruimte een nieuwe betekenis krijgen.

Producent: CTM Pictures
Muziek: door Joep Franssens & Henry Vega
Regie: Ruben van Leer

Lees meer over de uitzending: http://www.ntr.nl/Het-Uur-van-de-Wolf
Meer over de film: http://www.symmetrymovie.com
Symmetry en de documentaire Symmetry Unravelledzijn ondersteund door het Nederlands Filmfonds:http://www.filmfonds.nl/toegewezen?id=112752