Spring naar inhoudSpring naar footer

Stage Cultuur Inclusief: voor divers talent met ambities in de kunst & cultuur

Stage Cultuur Inclusief heeft tot doel stage- en werkervaringsplekken in de cultuursector, diverser en inclusiever in te vullen. Het vormt een onderdeel van het beleid van de Rijkscultuurfondsen om een inclusieve cultuursector te creëren met gelijke kansen voor iedereen.

SCI richt zich ons op jongeren uit het mbo, hbo en wo die in het kader van hun opleiding of net afgeronde studie op zoek zijn naar een stage van minimaal 3 maanden in de culturele en creatieve sector. Dit geldt voor studenten uit Nederland en Caribisch Nederland.

Instellingen kunnen gratis een vacature plaatsen op het platform, waarna de vacature breed wordt gepromoot. Passende reacties worden, nadat wij contact hebben gehad met de sollicitant, aan de instelling doorgestuurd. Indien er sprake is van een match en de stagiair aan de slag kan, heeft de instelling de mogelijkheid een subsidie van €1000,- aan te vragen als bijdrage in de stagevergoeding. Culturele instellingen in Nederland die een leerplek aanbieden aan een student of starter uit Caribisch Nederland of de bijzondere gemeenten, kunnen een subsidie aanvragen van €1.500,= als bijdrage aan zowel de stagevergoeding als de reiskosten.

Meer informatie
Over de regeling SCI