Spring naar inhoudSpring naar footer

Speelfilms Tegendraads en Onder Vuur geselecteerd voor Telescoop

Het Nederlands Filmfonds, CoBO en de NPO hebben de speelfilms Tegendraads en Onder Vuur geselecteerd in het kader van de laatste ronde Telescoop, waarvoor er vanuit het COVID-19 steunpakket extra middelen beschikbaar zijn gesteld, met een maximale bijdrage van €1.800.000 per film.

Tegendraads

Regisseur: Ben Sombogaart
Scenarist: Jacqueline Epskamp
Producent: Nijenhuis & Co
Omroep: Omroep MAX
Logline: In de snel veranderende maatschappij in het Twente van rond 1960, vallen textielarbeidster Johanna en de Italiaan Francesco, een van de eerste gastarbeiders, als een blok voor elkaar, maar Johanna wil en moet haar eigen pad gaan.

Onder Vuur

Regisseur: Roel Reiné
Scenarist: Alex van Galen
Producent: KeyFilm
Omroep: AVROTROS
Logline: Zijn moedige optreden in Afghanistan levert Marco Kroon de Willemsorde op, de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. Maar dan gaat het mis. Post traumatische stress en een onterechte rechtszaak storten hem in een emotionele rollercoaster. Zijn superieuren, de pers en een deel van het publiek hebben zo hun twijfels bij de onaangepaste Kroon. Dit is nauwelijks het moment om dan ook nog eens zijn grootste geheim naar buiten te brengen.

Telescoopfilms zijn onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit, geschikt voor een breed publiek in zowel de bioscoop als op televisie. De afgelopen jaren kregen films als De Dirigent, Bankier van het Verzet, Publieke Werken en het recente De Slag om de Schelde een bijdrage uit Telescoop.

Vanaf 2022 zal een nieuwe regeling van start gaan die voortkomt uit de Telescoop en de voormalige Dutch Crossover regelingen. Deze regeling zal zich richten op Nederlandse speelfilms met een hoog artistiek-inhoudelijk en productioneel ambitieniveau die de potentie hebben om een breed Nederlands bioscooppubliek te bereiken en/of zich internationaal weten te onderscheiden. Meer informatie over deze nieuwe regeling wordt binnenkort bekendgemaakt.

Afbeelding: Onder Vuur