Spring naar inhoudSpring naar footer

Silence of the Tides bekroond met Kristallen Film Award

De documentaire Silence of the Tides over de getijden en seizoenen van het Waddengebied, heeft in de filmtheaters 10.000 bezoekers getrokken. Filmmaker Pieter-Rim de Kroon ontving hiervoor de Kristallen Film. De Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Silence of the Tides is de eerste Nederlandse documentaire die dit jaar bekroond wordt met de Kristallen Film Award.

Silence of the Tides is een cinematografisch portret in beeld en geluid over het Waddengebied, dat één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld is. In de documentaire zonder voice-over wordt de breekbare relatie tussen mens en natuur verkend binnen de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu.

Het internationaal bekroonde Silence of the Tides werd geregisseerd door Pieter-Rim de Kroon (Hollands licht) aan de hand van het scenario door Pieter-Rim de Kroon en Michiel Beishuizen. Windmill Film produceerde de documentaire over het werelderfgoed. De film is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive in coproductie met AVROTROS en Bildersturm Filmproduktion, met ondersteuning van CoBO, Provincie Noord-Holland, NDR, WDR en Wild at Art. Cinema Delicatessen distribueert Silence of the Tides die momenteel in 67 filmtheaters te zien is.

Kristallen Film Award

De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Voor een Nederlandse film die tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes verkoopt, wordt de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film door het Nederlands Film Festival, het Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend.

Bron: Nederlands Film Festival