Spring naar inhoudSpring naar footer

Seemab Gul en Dane Komljen geselecteerd voor de NFF+HBF Co-Production Scheme

Uit de afgelopen ronde van de samenwerking tussen Hubert Bals Fonds en het Nederlands Filmfonds zijn twee projecten geselecteerd voor een bijdrage: Haven of Hope (Keplerfilm) van de Pakistaanse Seemab Gul en Desire Lines (seriousFilm) van de in Joegoslavië geboren Dane Kolmjen. Beide projecten met een Nederlandse coproductiepartner ontvangen elk een bedrag van €75.000.

Haven of Hope

Regie en scenario: Seemab Gul
Producent: Les Films du Tambour (FR)
Coproducent: Keplerfilm (NL)
Logline: Drie bewoners uit een Pakistaans psychiatrisch centrum voor vrouwen wagen zich voor één dag buiten de poort, om erachter te komen dat hun families hen nog altijd liever als gek wegzet dan hun rechten erkent. De drie verstoten vrouwen hebben geen andere keuze dan terug te keren naar hun Haven of Hope, waar ze een toevluchtsoord vinden buiten een samenleving die hen steeds weer de rug toekeert.

Desire Lines

Regie en scenario: Dane Komljen
Producent: Dart Film & Video (RS)
Coproducenten: seriousFilm (NL), Flaneur Films (DE)
Logline: Branko volgt zijn broer obsessief door Belgrado, in een poging zijn ongewone gedrag te doorgronden, maar realiseert zich gaandeweg dat hij zelf de vreemde is, een waarnemer, een verschijning. Branko blijft lopen en laat de stad achter zich, door landschappen en grenzen op weg naar ergens anders: een plek waar alles en iedereen een verhaal te vertellen heeft.

Beeld: Seemab Gul en Dane Kolmjen