Spring naar inhoud Spring naar footer

Save The Date: Frankfurter Buchmesse

Op 11 oktober organiseert het Filmfonds in samenwerking met de Frankfurter Buchmesse matchmaking sessies op de netwerkdag A Book is a Film is a Game, onderdeel van het ARTS+ programma van de boekenbeurs. Op deze dag ontmoeten uitgevers, literaire agenten en film- en televisieproducenten elkaar en kunnen er samenwerkingen tot stand worden gebracht op het gebied van boekverfilmingen.

De dag heeft als thema film en boek en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Rondleiding boekenbeurs
  • Networking lunch en paneldiscussie
  • Public pitching sessies door internationale uitgevers
  • Matchmaking sessies
  • Closing drinks

Deelnemers zijn welkom om te participeren in de gehele netwerkdag van ARTS+, A Book is a Film is a Game.

Tijdens de matchmaking sessies presenteren 15 Nederlandse en internationale uitgevers en literaire agenten elk 3 nieuwe titels aan filmproducenten. De vooraf geplande meetings duren maximaal 20 minuten. Nederlandse producenten worden aan buitenlandse uitgevers gekoppeld, buitenlandse producenten aan de Nederlandse uitgevers. De sessies richten zich met name op verfilmbare boeken (fictie voor film en TV), voor zowel kinderen als jongvolwassenen.

Het is de vierde keer dat het Filmfonds in samenwerking met de boekenbeurs dit programma organiseert. Het doel is samenwerkingen tot stand te brengen op het gebied van boekverfilmingen tussen uitgevers en filmproducenten.

De informatie over alle deelnemers en titels wordt gepubliceerd in een Industry Guide en voorafgaand aan de Buchmesse toegestuurd. Klik hier voor de Industry Guide 2017 ter referentie.

Heeft u vragen of mocht u willen deelnemen, e-mail dan uiterlijk 14 september met Ellis Driessen, [email protected] of Signe Zeilich-Jensen, [email protected]. Het maximaal aantal deelnemers is vijf, bij teveel aanmeldingen zal er een selectie gemaakt worden.