Spring naar inhoud Spring naar footer

Samenstelling team filmconsulenten

Charlotte van Weede, momenteel filmconsulent speelfilm bij het Nederlands Filmfonds, wordt President of International Sales bij Global Road Entertainment. In mei start Van Weede in haar nieuwe functie in Londen.

Sinds 2016 werkt Charlotte van Weede voor het Filmfonds als filmconsulent speelfilm. Daarvoor bekleedde ze verschillende functies in de internationale filmwereld. Zij was onder meer eindverantwoordelijk voor de (internationale) sales bij Hanway Films en Protagonist Pictures, en Senior Vice President bij EOne Features in Londen, waar ze de wereldwijde sales en marketing onder haar hoede had, voor onder meer de Oscar-winnende film Spotlight en festivalsuccessen zoals Eye in the Sky, Maps to the Stars en Beasts of the Southern Wild.

Lopende projecten

Charlotte van Weede blijft als consulent tot het einde van het jaar betrokken bij lopende projecten, die in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zijn. In verband met haar nieuwe functie neemt zij geen nieuwe projecten meer aan. Projecten in het beginstadium van ontwikkeling worden overgedragen aan een van de andere consulenten in het team.

Voorzetting samenwerking
Doreen Boonekamp, directeur/bestuurder Filmfonds: “Het opzetten van een nieuw salesbedrijf in de functie van President International Sales is voor Charlotte een prachtige uitdaging, die logisch aansluit op haar internationale carrière. Wij vinden het natuurlijk buitengewoon jammer dat zij hierdoor niet meer zo intensief voor het Filmfonds actief kan zijn. Wij zijn Charlotte zeer erkentelijk dat zij de afgelopen periode als consulent haar grote kennis en expertise ten behoeve van de Nederlandse filmmakers en het Filmfonds heeft ingezet en zullen onze samenwerking graag met haar voortzetten als extern adviseur, nadat de lopende projecten zijn afgerond.”

Team filmconsulenten
Het team van filmconsulenten bestaat naast Charlotte van Weede uit Nathalie Alonso Casale, Erik van Drunen, Dick Tuinder, Anita Voorham, Suzanne van Voorst en Signe Zeilich-Jensen. Het Fonds gaat op korte termijn op zoek naar een extra consulent voor speelfilm met een brede oriëntatie en ervaring.