Spring naar inhoudSpring naar footer

Realiseringsbijdrage voor twee projecten De Oversteek

De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, de NTR en CoBO, gericht op beginnende regisseurs die hun eerste artistieke speelfilmproject willen realiseren.

De volgende twee filmplannen zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage:

Ik Zal Zien

Regisseur: Mercedes Stalenhoef
Scenarist: Britt Snel
Producent: Dutch Mountain Film
Logline: Als de levenslustige Lot (18) blind wordt door een ongeluk, stort haar wereld in. Ze begint haar leven weg te dromen, maar al gauw nemen haar fantasieën en angsten haar gedachten over. Pas als Lot de realiteit accepteert, verandert haar blik op zichzelf en krijgt ze weer grip op haar leven.
Toegekende bijdrage: €370.000

Melk

Regisseur: Stefanie Kolk
Scenarist: Stefanie Kolk en Nena van Driel
Producent: Lemming Film
Logline: Dagen na de doodgeboorte van haar baby beginnen Robins borsten melk te produceren. Ze neemt het ongewone besluit om haar melk te doneren. Als de zoektocht naar een plek voor de melk moeilijker blijkt dan verwacht, begint de melk steeds meer ruimte in te nemen in haar vriezer, relatie en leven. Terwijl haar omgeving zich steeds meer zorgen maakt, houdt Robin vast aan het pad dat ze is ingeslagen.
Toegekende bijdrage: €370.000

Een gezamenlijke commissie van VPRO, NTR en het Nederlands Filmfonds selecteerde de filmplannen. De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen.

Eerdere projecten die tot stand kwamen met een bijdrage vanuit De Oversteek zijn Paradise Drifters (Mees Peijnenburg) en Take Me Somewhere Nice (Ena Sendijarević). Ook Jim Taihuttu (Wolf, De Oost), Shariff Korver (De Infiltrant, Do Not Hesitate) en Saskia Diesing (Nena, nu bezig met Verloren Transport) kregen eerder de kans hun eerste speelfilm te maken met steun vanuit De Oversteek.

Beeld: Melk