Spring naar inhoud Spring naar footer

Realiseringsbijdrage DOK Junior voor De Onzichtbaren van Martijn Blekendaal

Geschreven en geregisseerd door Martijn Blekendaal, geproduceerd door Cerutti Film, is De Onzichtbaren de tweede jeugddocumentaire die geselecteerd is voor een realiseringsbijdrage in het kader van DOK Junior sinds de pilot in 2018.

De Onzichtbaren is een lange jeugddocumentaire over kinderen die door nood gedwongen het vermogen hebben ontwikkeld om ongezien en onopgemerkt door het leven te gaan. De film vertelt het verhaal van een filmmaker die het plan opvat om met de hulp van die kinderen een onzichtbare superheld te creëren, die als beschermengelen over hen en hem waken.

DOK Junior is een samenwerkingsproject van het Filmfonds, omroep HUMAN, Cinekid en IDFA en gericht op de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele lange jeugddocumentaires. Het project is gestart in 2018 als pilot en steunt internationaal aansprekende verhalen voor kinderen van 9-12 jaar, verteld in een krachtige cinematografische beeldtaal. De eerste DOK Junior realiseringsbijdrage werd in mei 2019 toegekend aan De Peperklip van Shamira Raphaëla (momenteel in productie), over de leefwereld van vier jonge tieners die wonen in flatgebouw De Peperklip in een wijk in Rotterdam-Zuid.