Spring naar inhoudSpring naar footer

OPROEP: Young Producers Programma @ IDFA 2019

Ook dit jaar kunnen maximaal zes startende Nederlandse producenten deelnemen aan het Young Producers Programma op IDFA: een speciaal programma gericht op kennis over de praktijk van het coproduceren en het effectief in de markt zetten van documentaires. Meld je voor 2 september aan!

Het Young Producers Programma
Het programma bevat onderdelen uit het IDFAcademy programma, het Forum programma en het Industry programma. Internationale financiering en distributie zijn speerpunten, markttrends en netwerken zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast wonen de deelnemers de pitchworkshop bij, waarin de kunst van het pitchen wordt uitgelegd en kunnen de deelnemers onbeperkt pitches van het IDFA Forum bijwonen. Er worden twee meetings ingepland met een aantal belangrijke internationale spelers (o.a. een sales agent); zowel om kennis over te dragen als om het internationale netwerk op te bouwen/ te vergroten. Het spreekt voor zich dat de effectiviteit van dergelijke meetings groter is als de deelnemers projecten in ontwikkeling hebben die geschikt zijn voor internationale samenwerking/distributie.

Het programma loopt vanaf de start van IDFAcademy, op donderdag 21 november 2019 tot en met de laatste industry meetings/panels (waarschijnlijk op woensdag 27 november). Uiteraard kunnen de deelnemers ook buiten dit programma het gehele festival (20 november t/m 1 december) met hun pas filmvoorstellingen van IDFA bezoeken. Voorafgaand aan IDFA zullen er een of twee voorbereidende bijeenkomsten zijn.

Deelname aan het programma
De deelnemers moeten aantoonbare ervaring hebben als producent of uitvoerend producent voor documentaires en blijk geven van internationale ambities. Daarnaast moeten ze van 21-27 november hun agenda leeg kunnen maken om deel te nemen aan het volledige programma.

De deelnemers worden door het Filmfonds in overleg met IDFA geselecteerd. Dit jaar wordt dit opnieuw door een open call gedaan. Als je in aanmerking wil komen voor een van de maximaal zes beschikbare plaatsen, stuur dan vóór 2 september a.s. je c.v. en motivatiebrief naar Monica Wissing bij het Filmfonds ([email protected])

foto: Young Producers @ IDFA 2018