Spring naar inhoud Spring naar footer

Oproep: Stories & Beyond 2018

Utrecht, 28-29 september 2018 - Frankrijk en de Franstalige Gemeenschap van België

Dit jaar vindt de vierde editie van Stories & Beyond plaats tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, op vrijdagavond 28 en zaterdag 29 september.

Stories & Beyond wordt georganiseerd door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is een programma waarin geselecteerde scenarioschrijvers in individuele meetings persoonlijke coaching en adviezen krijgen van vertegenwoordigers van de internationale en Nederlandse filmindustrie, met een focus op internationale aspecten van het script.

Centraal dit jaar staan Frankrijk en de Franstalige Gemeenschap van België. Voor de bijeenkomst worden zes scenaristen met een project en zes filmexperts uit Frankrijk of Wallonië uitgenodigd. Zij gaan in gesprek met zes Nederlandse scenaristen met een project en experts.

Deze oproep is voor zes Nederlandse scenaristen met een project (speelfilm, documentaire of animatie) dat geschikt is voor samenwerking tussen Nederland en/of de Franstalige Gemeenschap van België en Frankrijk. Aan het project dient een Nederlandse producent verbonden te zijn.

Wil je in aanmerking komen voor een van de zes beschikbare plaatsen, stuur dan voor vrijdag 10 augustus 2018 je aanvraag in. Zowel een scenarist als een producent kan een aanvraag indienen.

De aanvraag bestaat uit:

  • Synopsis, inclusief logline (max. 1 pagina), indien beschikbaar een treatment (max 5 pagina’s)
  • Writer’s statement, indien van toepassing een director’s statement
  • CV en filmografie van de scenarist en producent
  • Korte omschrijving van de status van het project

Wanneer je project geselecteerd wordt, houd er dan rekening mee dat je deze informatie in het Engels moet aanleveren, in verband met de internationale samenwerkingspartners en het dossier.

De aanvraag kan gemaild worden naar Ellis Driessen: [email protected]. Voor meer informatie en vragen kun je ook bij Ellis Driessen terecht.

Foto Stories & Beyond 2017 door Melanie Lemahieu