Spring naar inhoudSpring naar footer

Nocturne

Regisseur Viktor van der Valk werkt momenteel aan zijn debuutspeelfilm NOCTURNE. De film is geschreven door Jeroen Scholten van Aschat en wordt geproduceerd door Erik Glijnis (Stichting Maniak Film).

NOCTURNE gaat over de jonge regisseur Alex, die tijdens een creatieve crisis wordt verlaten door zijn vriendin. Terwijl hij vecht tegen de deadline, op zoek naar de essentie van zijn film, komt hij vooral zichzelf tegen. Hij stuit op zijn eigen onvermogen een balans te vinden tussen de realiteit en z'n verbeelding.

Samen maakte dit team eerder de bekroonde eindexamenfilm ONNO DE ONWETENDE, die onder andere op het Filmfestival van San Sebastian in de prijzen viel en de Nederlandse inzending was voor de Oscars. Op het Nederlands Film Festival in Utrecht werd de film niet alleen bekroond met de Tuschinski Award voor de beste eindexamenfilm, maar kreeg de film ook met een Wild Card van het Nederlands Filmfonds uitgereikt, ter waarde van 80.000 euro. Dit bedrag diende als basiskapitaal voor de low-budgetfilm NOCTURNE.

Hoofdrollen worden gespeeld door Vincent van der Valk & Reinout Scholten van Aschat. Opnames vinden met name plaats in Gelderland. NOCTURNE zal in 2017 in de Nederlandse bioscoop en op internationale festivals te zien zijn

www.nocturnedefilm.nl