Spring naar inhoud Spring naar footer

Nieuwe speelfilms geselecteerd voor Dutch Crossover

In het kader van het project Dutch Crossover zijn de speelfilms Bloody Marie en The Book of Everything geselecteerd. Beide projecten ontvangen de maximale realiseringsbijdrage van € 800.000 van het Nederlands Filmfonds.

Bloody Marie
Regie: Guido van Driel
Scenario: Guido van Driel en Lennert Hillege
Producent: Family Affair Films in coproductie met Schiwago Film uit Duitsland.
Logline: Striptekenares Marie Wankelmut voelt zich schuldig aan het overlijden van haar moeder. Drankzuchtig zwalkt zij over de Amsterdamse wallen naar slijter of kroeg. Gruwelijke gebeurtenissen aan de andere kant van de muur van haar huis dwingen haar tot fundamentele keuzes.

De actiethriller Bloody Marie is de tweede speelfilm van Guido van Driel. Zijn debuut De Wederopstandiging van een Klootzak won in 2013 het Gouden Kalf voor Beste Geluid en werd voor verschillende internationale festivals geselecteerd. Lennert Hillege is behalve director of photography tevens coscenarist van de film. Bloody Marie wordt internationaal verkocht door sales agent Global Screen.

The Book of Everything
Regie: Ineke Houtman
Scenario: Richard Tulloch en Maarten Lebens
Producent: Kaap Holland Film & Fatt Productions in coproductie met RIVA Film Production uit Duitsland en Everyting Entertainment uit Australië.
Logline: Met hulp van een buurvrouw/heks, een prachtig meisje met een leren been en een relaxte Jezus leert Thomas tegen zijn strenge vader in opstand te komen. Geluk begint met niet meer bang zijn.

The Book of Everything is een magisch-realistische film naar Het boek van alle dingen van Guus Kuijer. Ineke Houtman legt nu de laatste hand aan de film Hotel De Grote L die volgend jaar in de bioscoop te zien is.

Met Dutch Crossover ondersteunt het Filmfonds de productie van auteurfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek van minimaal 50.000 mensen te bereiken én zich internationaal te onderscheiden. De eerstvolgende indiendatum is volgend voorjaar.

Dit jaar werden in het kader van Dutch Crossover ook geselecteerd: Marionette, regie en scenario Elbert van Strien, producent BosBros en Dorst, scenario en regie Saskia Diesing, producent KeyFilm.

Nu is in de bioscopen te zien Tonio, de Dutch Crossover-gesteunde Nederlandse Oscar-inzending 2017 (regie Paula van der Oest, scenario Hugo Heinen, producent NL Film & TV) en vanaf 17 november draait Layla M. (regie Mijke de Jong, scenario Jan Eilander en Mijke de Jong, producent Topkapi Films).

Andere eerder gesteunde filmprojecten zijn Tulpen, Eer, Liefde en een Fiets (regie Mike van Diem, scenario Peter van Wijk, producent Fatt Productions), Brimstone (scenario en regie Martin Koolhoven, producent N279 Entertainment), Beyond Sleep (scenario en regie Boudewijn Koole, producent KeyFilm) en Rivonia (scenario en regie Jean van de Velde, producent Cool Beans).

Einde persbericht

Voor meer informatie:
Nederlands Filmfonds
Maria Lam, communicatie
Telefoon: 020-5707679
E-mail: [email protected]
www.filmfonds.nl