Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe speelfilms Dorst en Marionette geselecteerd voor Dutch Crossover

In het kader van het project Dutch Crossover zijn de speelfilms Dorst van Saskia Diesing en Marionette van Elbert van Strien geselecteerd. Beide projecten ontvangen de maximale realiseringsbijdrage van € 800.000 van het Nederlands Filmfonds.

Dorst
Regie: Saskia Diesing
Scenario: Saskia Diesing en Esther Gerritsen (naar de roman van Esther Gerritsen)
Producent: KeyFilm B.V.
Logline: Coco heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

Hetzelfde team werd met Saskia Diesings regiedebuut Nena geselecteerd voor Generation 14+ op het internationaal filmfestival van Berlijn en won met de film twee Gouden Kalveren (beste regie, beste hoofdrolspeelster).

Marionette
Regie: Elbert van Strien
Scenario: Elbert van Strien en Ben Hopkins
Producenten: BosBros B.V., Accento Films
Coproducenten: Black Camel Pictures (UK), Serendipity Films (BE)
Logline: Na de tragische dood van haar man besluit kinderpsychiater Marianne van Zanten een nieuw leven te beginnen in Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de 10-jarige Manny, die beweert dat alles wat hij bedenkt echt gebeurt. Zo heeft hij ook zijn psychiater bedacht. Getroffen door de jongen ontwikkelt Marianne een obsessie waardoor ze grip op de realiteit verliest en zelfs vraagtekens zet bij de aard van het bestaan.

Marionette werd eerder gesteund door Creative Europe (Single Project grant) en geselecteerd voor de coproductiemarkt Frontières. De film wordt internationaal verkocht door sales agent Protagonist Pictures.


Met Dutch Crossover ondersteunt het Filmfonds de productie van auteurfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek van minimaal 50.000 mensen te bereiken én zich tevens internationaal te onderscheiden. De eerstvolgende uiterste indiendatum is 13 september 2016.

Eerder werden in het kader van Dutch Crossover de volgende projecten geselecteerd:
Tonio regie Paula van der Oest, scenario Hugo Heinen, producent NL Film & TV, Tulpen, Eer, Liefde en een Fiets regie Mike van Diem, scenario Peter van Wijk, producent Fatt Productions, Laila M. regie Mijke de Jong, scenario Jan Eilander en Mijke de Jong, producent Topkapi Films, Brimstone scenario en regie Martin Koolhoven, producent N279 Entertainment, Beyond Sleep scenario en regie Boudewijn Koole, producent KeyFilm en Rivonia, scenario en regie Jean van de Velde, producent Cool Beans.