Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe Nederlandse speelfilms en documentaires geselecteerd voor realisering

De Nederlandse speelfilms Silver Haze, Totem en Toen we van de Duitsers verloren en de Nederlandse documentaires Get on the Bus, Het Vaderland en Prince of Muck zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van Screen NL door het Nederlands Filmfonds.

Silver Haze krijgt €450.000
Scenario en regie: Sacha Polak
Producent:
Viking Film
Logline: Vijftien jaar nadat Franky (23) verbrand raakte tijdens een brand in het café waar zij als kind sliep, zoekt ze nog steeds naar antwoorden en zint ze op wraak.

Totem krijgt €650.000
Scenario: Bastiaan Tichler en Sander Burger
Regie: Sander Burger
Producent: Volya Films
Logline: Ama (11), dochter van uitgeprocedeerde asielzoekers uit Senegal, voelt zich helemaal Nederlands. Wanneer Ama’s moeder en broertje worden opgepakt, begint Ama’s zoektocht door winters Rotterdam naar haar vader in de hoop uitzetting te voorkomen. Tijdens deze spannende reis ontdekt ze haar roots, mede door haar bijzondere totemdier: een gigantisch stekelvarken.

Toen we van de Duitsers verloren krijgt €650.000
Scenario en regie: Guido van Driel
Producent: Family Affair Films
Logline: Zomer 1974. De stad is leeg, alle vriendjes zijn met vakantie, Daan en Jonas moeten er samen wat van maken, maar hun hoofd is vol van Heleentje die weg is – en niet met vakantie.

Get on the Bus krijgt €75.000
Scenario en regie: Nirit Peled
Producent:
BALDR Film
Logine: Get on the Bus is een roadmovie, over een lange busreis van New York City naar gevangenissen upstate New York. In de bus zitten moeders, echtgenotes, zussen en dochters, op weg naar hun dierbaren. Get on the Bus is een documentaire over gewone vrouwen met buitengewone verhalen over een ‘gevangen’ gemeenschap.

Het Vaderland krijgt €100.000
Scenario en regie: Jessica Gorter
Producent: Zeppers Film & TV
Logline: De film vertelt het verhaal van een Russische burger die verzeild raakt in de strijd van hoe geschiedenis herinnerd moet worden.

Prince of Muck krijgt €80.000
Scenario en regie: Cindy Jansen
Producent: De Productie (Stichting)
Logline: De gepensioneerde patriarch Lawrence MacEwen is aan het einde van zijn leven. Als ‘Laird of Muck’ was het zijn levensmissie om de fragiele samenleving op het Schotse eiland voor de toekomst te bewaren. Dat lijkt gelukt maar ten koste waarvan?