Spring naar inhoudSpring naar footer

NFF + HBF Selectie voorjaar 2019

Twee projecten met Nederlandse coproductiepartners ontvangen elk een bedrag van € 50.000 in het kader van het NFF + HBF Co-Production Scheme.

Het gaat om Shanghai Youth van de Chinese filmmaker Wang Bing, die in 2014 voor HBF Script and Development werd geselecteerd. Ook veel van zijn eerdere films werden door HBF gesteund, waaronder zijn debuut Tie Xi Qu: West of the Tracks. Zijn meest recente film, Mrs. Fang, werd vertoond op IFFR 2018.

Shanghai Youth, Wang Bing, Frankrijk/Hong Kong/Luxemburg/Nederland (Nederlandse coproducent: Volya Films)

De andere NFF+HBF-selectie, Anatomy of Time van de Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong, ontving van het HBF projectontwikkelingssteun in 2017. Nilthamrongs films werden eveneens vaak door het HBF gesteund. Zijn laatste film, Vanishing Point, won een Tiger Award op IFFR 2015.

Anatomy of Time, Jakrawal Nilthamrong, Thailand/Frankrijk/Nederland/Duitsland (Nederlandse coproducent: Sluizer Film Productions)

NFF+HBF Co-production Scheme
De NFF+HBF Co-production Scheme is een samenwerking tussen het Nederlands Film Fonds en het Hubert Bals Fonds. Twee projecten die een Nederlandse coproductiepartner hebben, die eerder HBF-steun ontvingen, ontvangen elk een bijdrage van €50.000.

Foto: Shanghai Youth