Spring naar inhoudSpring naar footer

NFF+HBF selectie herfst 2020

Twee projecten met een Nederlandse coproductiepartner ontvangen elk een bedrag van €50.000 in het kader van de NFF+HBF Co-Production Scheme, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds.

NFF+HBF Co-production Scheme

Chocobar is een documentairefilm van de Argentijnse Lucrecia Martel over de moord van de inheemse activist Javier Chocobar. Chocobar werd doodgeschoten terwijl hij vocht tegen de verwijdering van de inheemse gemeenschap van hun voorouderlijk grond in Argentinië. Zijn dood verscheen op YouTube. De film ontrafelt de 500 jaar van "betekenis" die tot deze opname heeft geleid, zowel met een geweer als met een camera, en contextualiseert het in het systeem van grondbezit in Latijns-Amerika. De film is een Argentijnse, Amerikaanse, Deense en Nederlandse coproductie, met als Nederlandse producent Lemming Film.

Speelfilm Centre of the Earth van Gabriel Mascaro draait om Teca, een 79-jarige vrouw die, na het overleven van een wereldwijde pandemie, ontdekt dat ze in een dorp moet gaan wonen dat speciaal gericht is op mensen voor over de 70 jaar om de economische welvaart in de regio vast te stellen. Centre of the Earth is een Braziliaanse, Mexicaanse en Nederlandse coproductie, met als Nederlandse producent Viking Film.

NFF+HBF Co-development Scheme

Binnen de onderdelen HBF Bright Future Selection, en HBF Voices werden projecten geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage In het kader van het NFF-HBF Co-development scheme heeft het Nederlands Filmfonds de volgende zes projecten geselecteerd:

  • Los Angeles, Cristóbal León/Joaquín Cociña, Chile
  • Les fresques des oubliés, Amédée Pacôme Nkoulou, Gabon/France/Netherlands
  • Mongrel, Wei Liang Chiang, Singapore/Taiwan/France
  • Tremble Like A Flower, Pathompon Mont Tesprateep, Thailand
  • Ze, Lkhagvadulam Purev-Ochir, Mongolia/France/Netherlands
  • Canciones perdidas de reinos distantes, Kiro Russo, Bolivia

Over NFF + HBF

Het NFF + HBF Co-production Scheme (voorheen HBF Plus) is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam, dat al 12 jaar met Nederlandse filmproducenten succesvolle internationale coproducties begeleidt door het Hubert Bals Fonds. Sinds 2006 heeft het Nederlands Filmfonds jaarlijks € 200.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van vier projecten.

Het NFF + HBF Co-development Scheme draagt jaarlijks € 100.000 bij aan het HBF Script en Project Development Scheme. Dit is ook een samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds en het International Film Festival Rotterdam. Nadat het Hubert Bals Fonds de projecten voor de HBF Script and Project Development heeft geselecteerd, zullen de projecten uit de selectie met het meeste coproductiepotentieel worden ondersteund door het NFF + HBF Co-development Scheme.

Afbeelding: Centre of the Earth van Gabriel Mascaro