Spring naar inhoudSpring naar footer

NFF Conferentie: Beeldverhoudingen

Afgelopen jaar doorbrak de totale Nederlandse film- en audiovisuele omzet de miljardgrens en steeg naar 1,2 miljard euro. In 2022 bereikten 14 films de Gouden Film status in eigen land en 116 Nederlandse films wonnen een award op een internationaal festival. Documentaires, korte films en jeugdfilms laten over de grenzen succes zien. Maar als het om speelfilm gaat lijken naburige landen internationaal meer succes te hebben. Is dat ook zo? Hoog tijd voor een reality check.

Onderzoeksbureau Olsberg SPI onderzocht in opdracht van het Nederlands Filmfonds de internationale prestaties van Nederlandse speelfilms in vergelijking met Zweden, Denemarken, Oostenrijk en België. Wat zijn succesfactoren en waar kunnen wij als filmland nog aan werken? Je hoort het tijdens de presentatie van Jonathan Olsberg, die de resultaten van het onderzoek deelt.

Filmmakers Martin Koolhoven, Ena Sendijarević en producent Leontine Petit duiken samen met moderator Janine Abbring in de betekenis van het onderzoek. Wat heb je volgens hen nodig om je als filmmaker te onderscheiden en wat zijn elementen voor succes?

In samenwerking met het Nederlands Film Festival.

Voertaal: Engels, Nederlands

Moderator: Janine Abbring

Sprekers:

  • Jonathan Olsberg, Emma Openshaw (Olsberg SPI)
  • Martin Koolhoven (o.a. Brimstone, Oorlogswinter en De Kijk van Koolhoven)
  • Ena Sendijarević (o.a. Sweet Dreams, Take Me Somewhere Nice)
  • Leontine Petit (Lemming Film)
  • Sandra den Hamer (Nederlands Filmfonds)  

Beeldverhoudingen is onderdeel van de jaarlijkse NFF Conferentie. Hét moment waarop de Nederlandse av-industrie samenkomt om bij te praten en te discussiëren over de meest actuele trends en beleidsmatige en vakmatige ontwikkelingen binnen de sector.

Tijdens de NFF Conferentie neemt het Nederlands Film Festival diverse onderwerpen onder de loep in een dagprogramma met panels, debatten, expertsessies en casestudies.

Speciale actiecode

Voor slechts €10 koop je een kaartje voor Beeldverhoudingen. Maar bij het Filmfonds mogen we voor de eerste bezoekers een actiecode delen waarmee je gratis bij de presentatie aanwezig kunt zijn!

Klik hiervoor op onderstaande knop. Log in om tickets te kopen en vul vervolgens de actiecode NFFxFilmfonds in.

Wil je de volledige NFF Conferentie bijwonen? Vul dan de actiecode in en kies vervolgens voor 'toegang tot de volledige NFF Conferentie' en betaal €27,50 in plaats van €37,50.