Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlandse korte film 'Houvast' wint op TriBeCa Film Festival

Houvast (Hold on), de korte film van Charlotte Scott-Wilson heeft de prijs voor Best Narrative Short gewonnen op TriBeCa Filmfestival.

Houvast is geregisseerd door Charlotte Scott-Wilson, die samen met Marielot van der Slikke ook het scenario voor de korte film schreef. OAK Motion Pictures produceerde, Scott-Wilson is hier zelf producent. De film vertelt het verhaal van een jonge, getalenteerde celliste, die van de ene op de andere dag podiumangst ontwikkelt, nadat één van haar snaren losschiet tijdens een belangrijk concert.

Jury rapport
"The jury was moved by one particular film because it is simultaneously about the price of performance, and the entirely unique idea that the protagonist's musical performance itself succeeds on the back of her own self-doubt, torture, and anxiety. We were also blown away by the remarkable performance of the lead actress in both her emotional depth combined with her musical proficiency.”

De jury van de Best Narrative Short Competition bestond dit jaar uit Mike Birbiglia, Chloe Grace Moretz en Sheila Nevins. Voor de volledige lijst met winnaars, klik hier: https://tribecafilm.com/stories/tribeca-film-festival-2016-juried-award-winners-narrative-documentary-shorts-storyscapes.

De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. Het Filmfonds biedt sinds 2015 in het kader van talentontwikkeling regisseurs die hun eerste of tweede korte film willen maken de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de realisering van een korte film van minder dan 60 minuten. Minister Bussemaker stelde voor talentontwikkeling in 2015 en 2016 extra middelen ter beschikking. Hierdoor kan het Filmfonds tegemoet komen aan de wens van de sector om meer mogelijkheden te creëren voor de productie van korte films.

Tribeca Film Festival werd in 2002 opgericht door Jane Rosenthal, Robert De Niro en Craig Hatkoff, als reactie op de aanslagen op 11 september 2001, en het hiermee samenhangende verlies van vitaliteit in de wijk TriBeCa in Manhattan. Met het festival wilden ze de wederopbouw van de wijk steunen en de aandacht op New York als filmstad vestigen. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest prominente filmfestivals ter wereld.