Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlandse films geselecteerd voor Busan

De Nederlandse speelfilm Boy Meets Gun van regisseur Joost van Hezik is geselecteerd voor de aankomende editie van het prestigieuze Busan International Film Festival. De film viert haar wereldpremière in het World Cinema-programma van het festival in Zuid-Korea.

Boy Meets Gun, Joost van Hezik’s eerste speelfilm, is geschreven door Willem Bosch en geproduceerd door Pupkin in coproductie met VPRO in het kader van Telefilm. Eerder regisseerde Van Hezik de absurdistische televisieserie Treurteevee (2017) en de korte film De Begrafenis van de Verlegen Mens* (gemaakt in het kader van KORT!, 2017).

Boy Meets Gun is een zwarte komedie/misdaadfilm over een verveelde filosofieprofessor die belandt in een overval met verkeerde afloop. Wanneer hij per ongeluk het moordwapen in zijn bezit krijgt, besluit hij het te houden…

Twee minoritaire coproducties zijn ook geselecteerd voor de World Cinema-sectie van Busan en beleven er hun Aziatische première: A Tale of Three Sisters* van de Turkse Emin Alper, die in de Competitie van de Berlinale in wereldpremière ging, en de Tsjechisch/Nederlands/Letse coproductie A Certain Kind of Silence* van Michal Hogenauer, waarvan de wereldpremière plaats vond op het Karlovy Vary International Film Festival. Beide films zijn gecoproduceerd door Circe Films.

De 24e editie van het Busan International Film Festival vindt plaats van 3 t/m 12 oktober.

Still: A Tale of Three Sisters