Spring naar inhoud Spring naar footer

Nederlands filmtalent geselecteerd voor dramareeks ‘De Straat’

De Straat is de opvolger van het talentontwikkelingstraject Centraal. In de zesdelige dramareeks De Straat wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. Het zijn op zichzelf staande verhalen, maar ze hebben één ding gemeen: De Straat. Tijdens het schrijfproces werken de teams samen om de zes scenario’s met elkaar te verbinden, onder leiding van Mart Dominicus.

Met de keuze van een overkoepelende locatie is het mogelijk om binnen één traject aan meerdere teams de kans te bieden een origineel en visueel interessant scenario te realiseren. De afleveringen zijn inhoudelijk met elkaar verbonden, maar kunnen qua stijl en genre van elkaar verschillen.

In totaal zijn er 53 voorstellen ingediend, waarvan zes plannen gerealiseerd worden als serie-aflevering. De reeks gaat in première op het Nederlands Film Festival 2020 en wordt in het najaar van 2020 uitgezonden op NPO 3.

De Straat biedt nieuwe regisseurs en scenaristen de kans televisiedrama van vijfenveertig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

De volgende projecten zijn geselecteerd voor De Straat:

(Film - regie, scenario, producent)

Cronos - Michael Middelkoop, Moniek Kramer, Family Affair Films

Krassen - Hyo Kaag, Hyo Kaag, Family Affair Films

May - Madja Amin, Randy Oost, Halal

Neontetra - Emiel Sandtke, Emiel Sandtke, Room for Film

Saturn Return - Daphne Lucker, Denise Rebergen, Keplerfilm

Smartlap - David Eilander, Jan Eilander, New Amsterdam Film

De films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO.
Kijk voor meer informatie op: www.centraal.ntr.nl.