Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlands Filmfonds en IDFA breiden samenwerking uit

Het Nederlands Filmfonds en IDFA breiden de samenwerking uit. Vanaf 2019 ondersteunt het Filmfonds onder de noemer NFF+IBF Co-production Scheme jaarlijks 2 internationale filmprojecten met een bijdrage voor realisering.

De bijdrage zal 50.000 euro per project bedragen. Projecten die eerder zijn gesteund door het IDFA Bertha Fund (IBF) komen in aanmerking voor het NFF+IBF Co-production Scheme.

Het IDFA Bertha Fund steunt sinds 1998 filmmakers uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Oost-Europa*, zodat hun films gemaakt en vertoond kunnen worden. De bijdrage van het nieuwe NFF+IBF Co-production Scheme is een minoritaire coproductiebijdrage en wordt aangevraagd door een Nederlandse producent voor de realisering van het project.

Doreen Boonekamp, directeur/bestuurder Filmfonds: “Met het IDFA Bertha Fund stimuleert IDFA al jaren urgente en krachtige verhalen van makers uit niet-westerse landen die zo gehoor vinden in eigen land en daarbuiten. Met de bundeling van krachten bieden IDFA en het Filmfonds internationale en Nederlandse documentairemakers de kans én een extra impuls om in de creatie van bijzondere documentaires samen te werken.”

Isabel Arrate Fernandez, zakelijk leider IDFA Bertha Fund: De samenwerking tussen het IDFA Bertha Fund en het Filmfonds is een mooie kans voor de filmmakers van het IDFA Bertha Fund om internationaal samen te werken en borduurt voort op de initiatieven die IDFA en het Filmfonds organiseren om Nederlandse producenten deel te laten uitmaken van de internationale documentaire-industrie.”

In april 2019 is de eerste deadline om aan te vragen.

*Zie uitgebreide lijst met landen op www.idfa.nl/en/info/idfa-bertha-fund