Spring naar inhoud Spring naar footer

Lockdown Cinema: Splendid Isolation

In juli vorig jaar werd Lockdown Cinema geïnitieerd als onderdeel van ons pakket COVID-19 steunmaatregelen. Deze eenmalige regeling richtte zich op projecten die de beperkingen van de lockdown omzetten naar filmische kracht. De ontvangen aanvragen toonden de veerkracht, creativiteit en diversiteit van de Nederlandse filmindustrie en maar liefst elf projecten werden er geselecteerd. Tijd om eens terug te kijken naar de projecten die een toekenning kregen. Hoe is het hen vergaan? Elke week richten we de schijnwerpers op een ander project: producent Floor Onrust van Family Affairs Films over Splendid Isolation:

Korte tagline: Two women hope to find splendid isolation on a lonely island. Death follows them there.

“Urszula Antoniak heeft tijdens de vroege lockdown in maart, het idee voor de film gekregen, en het script ontwikkeld met de gedachte dat er binnen de Covid19 beperkingen opgenomen moesten kunnen worden.De oproep van filmfonds voor Cinema Lockdown kwam vrij snel nadat Urszula het scenario had afgeschreven, een perfecte timing dus.

De film speelt zich af op een verlaten eiland. We hebben op Terschelling bijzondere fraaie locaties gevonden. De film is daar geheel opgenomen, alwaar cast en crew met elkaar in een soort quarantaine verbleven. De hoofdrollen worden vertolkt door Anneke Sluiters, Khadija El Kharraz Alami en Abke Haring.

De film bevindt zich op dit moment in de montage en is naar verwachting in mei van dit jaar gereed.”