Spring naar inhoud Spring naar footer

Lockdown Cinema: Eeny Meeny Motion Picture

In juli vorig jaar werd Lockdown Cinema geïnitieerd als onderdeel van ons pakket COVID-19 steunmaatregelen. Deze eenmalige regeling richtte zich op projecten die de beperkingen van de lockdown omzetten naar filmische kracht. De ontvangen aanvragen toonden de veerkracht, creativiteit en diversiteit van de Nederlandse filmindustrie en maar liefst elf projecten werden er geselecteerd. Tijd om eens terug te kijken naar de projecten die een toekenning kregen. Hoe is het hen vergaan? Elke week richten we de schijnwerpers op een ander project, met deze week regisseur, producent en scenarist Coco Koldijk over Eeny Meeny Motion Picture:

“Claire Meekel (regisseur/scenarist/producent) en ik liepen creatief gezien een beetje vast tijdens de lockdown. We bedachten toen ons te laten inspireren door Whatsapp-berichten. We maakten op basis van deze inspiratie filmpjes en filmden dit met onze iPhones, wat het een echtheid geeft. Heel verassend dat we door de Lockdown Cinema-bijdrage de film ook konden gaan maken, en dat er ook ruimte is voor een experimenteel project. Het is ons debuut, dus ook fijn dat Dick Tuinder inhoudelijke feedback kon geven.”

De film is een tijdlijn van 301 kleine verhalen, animaties en sketches gebaseerd op een WhatsApp-bericht, in een periode die onder invloed staat van beperking, angst, eenzaamheid, frustratie, verveling, hoop en alle emoties die door COVID-19 worden uitgelokt. De interpretatie van de berichten die we ontvangen is een artistieke audiovisuele vertaling van de huidige sociaal-politieke situatie in Nederland. Door gebruik te maken van AR-software creëren we een interactieve ervaring voor het publiek waarin deze bron van inspiratie op speelse wijze wordt teruggekopt naar het publiek.”