Spring naar inhoudSpring naar footer

Kristallen film voor Camino

De documentaire Camino van regisseur Martin de Vries is bekroond met de Kristallen Film. Ruim 10.000 bezoekers hebben de documentaire bezocht over de pelgrimstocht die de regisseur te voet maakte naar het Spaanse Santiago de Compostella. Regisseur Martin de Vries heeft uit handen van NFF-programmeur Claire van Daal de award ontvangen. De film awards zijn opgezet door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds ter promotie van Nederlandse speelfilms en documentaires in de bioscoop. Camino is de tweede documentaire die dit jaar wordt bekroond met een Kristallen Film award.

De ervaren programmamaker en editor Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen. Hij loopt in 70 dagen 1600 km van Le-Puy-En-Velay in Frankrijk naar Santiago de Compostella in Spanje. Zonder vooropgezet doel filmt hij elke dag wat om zijn state of mind op te maken. Na thuiskomst blijken de opnames als stukjes van een legpuzzel in elkaar te passen. Camino is een film over twijfel, pijn en wederopstanding maar vooral over ervaren en waarnemen.

De documentaire Camino werd geproduceerd door Doxy in coproductie met RealEyes Media. De film is momenteel in 35 filmtheaters te zien en is uitgebracht door Periscoop Film. Het Nederlands Filmfonds ondersteunde Camino met een afwerkingsbijdrage en een distributiebijdrage.

Kristal, Goud, Platina en Diamant
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De Kristallen Film is door NFF-programmeur Claire van Daal aan regisseur Martin de Vries uitgereikt in Springhaver Theater, Utrecht. Foto: ┬ęStudio Elias