Spring naar inhoudSpring naar footer

Joram Willink van BIND Film Producer on the Move tijdens Cannes International Film Festival

Joram Willink is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (14 - 25 mei).

Joram Willink is een creatief producent die projecten initieert en intensief samenwerkt met regisseurs en scenarioschrijvers aan films met maatschappelijke thema’s. Zijn films hebben prijzen gewonnen in zowel binnen- als buitenland, waaronder een International Emmy Kids Award (Alles mag), twee TIFF Kids Awards (Alles Mag, Koningsdag), Prix Jeunesse (Mimoun) en een Zilveren Beer (Vet!)
Joram’s laatste film Mijn Bijzonder Rare Week met Tess ontving een Special Mention van de Generation-jury tijdens de Berlinale en won de Grand Prize op het New York International Children’s Film Festival 2019.

Als Producer on the Move presenteert Joram Willink in Cannes Mascotte, de nieuwe film van regisseur Remy van Heugten, die momenteel in financiering is. Zij zetten hiermee hun succesvolle samenwerking voort na Gluckauf (2015), die in wereldpremière ging in de Tiger Competition in Rotterdam en die vier Gouden Kalveren won, onder andere voor Beste Film.
Joram werkt op het moment ook aan de dramathriller De Veroordeling van Sander Burger met in de hoofdrollen Fedja van Huêt, Yorrick van Wageningen en Lies Visschedijk. De film is in post-productie en is gebaseerd op het boek ‘De Deventer Moordzaak, het Complot ontrafeld’ van onderzoeksjournalist Bas Haan.

Het Producers on the Move-platform wordt jaarlijks georganiseerd door European Film Promotion (EFP) tijdens het Cannes International Film Festival. Joram Willink is één van de 20 getalenteerde en veelbelovende Europese producenten die door EFP en haar nationale lid-organisaties zijn geselecteerd voor het evenement. Gedurende vijf dagen (16 - 20 mei) zal de exclusieve groep in de spotlight worden gezet bij de internationale filmindustrie, deelnemen aan project pitches, 1:1 meetings en case studies en netwerkbijeenkomsten bijwonen.

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn o.a. Frank Hoeve van BALDR Film (2018), Julius Ponten van New Amsterdam Film Company (2017), Janneke Doolaard van DOXY Films (2016), Ellen Havenith van PRPL (2015), Harro van Staverden van Phanta Basta (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013) en Trent van OAK Motion Pictures (2012).


(Bron: Eye International)