Spring naar inhoud Spring naar footer

International Film Festival Rotterdam

Van 27 januari tot en met 7 februari 2016 vindt het International Film Festival Rotterdam plaats. Naast de vertoning van een groot aantal internationale films, worden er ook diverse bijeenkomsten georganiseerd.

Het Nederlands Filmfonds ondersteunt de internationale coproductiemarkt van het IFFR, CineMart. De Netherlands Film Commission is tijdens CineMart vertegenwoordigd met een stand in de Doelen naast de persbalie op de derde verdieping. Voor CineMart zijn dit jaar drie Nederlandse projecten geselecteerd: Sleep van Jan Willem van Ewijk (Waterland Film), Bloody Marie van Guido van Driel (Family Affair Films) en Rafael van Ben Sombogaart (Rinkel Film).

Voor het Rotterdam Lab zijn de volgende Nederlandse producenten uitgenodigd: Guusje van Deuren (Waterland Film), Aydin Dehzad (Kaliber Film), Bas Broertjes (Kaliber Film), Steven Rubinstein Malamud (IJswater Film) en Nathalie van der Burg (Pupkin Film).

Presentatie Bridging The Dragon
Op dinsdag 2 februari organiseert Bridging the Dragon van 15.00 - 17.00 uur in samenwerking met CineMart een bijeenkomst voor producenten. Het programma bestaat uit een introductie van de Chinese markt en van Bridging the Dragon door respectievelijk Song Wen (director/producer en oprichter van het FIRST International Film Festival) en Leontien Petit van Lemming Film. Daarnaast geeft Doreen Boonekamp een korte presentatie over het coproductieverdrag tussen Nederland en China.