Spring naar inhoudSpring naar footer

Instinct van Halina Reijn wint de Variety Piazza Grande Award in Locarno

Instinct, de debuutfilm van Halina Reijn heeft op het Locarno International Film Festival de Variety Piazza Grande Award gewonnen. Deze prijs wordt tijdens het festival toegekend door een jury van Amerikaanse filmcritici. De Award beloont de artistieke kwaliteit en bioscooppotentie van de film. Ook ondersteunt het de carrière van de filmmaker middels het netwerk van Variety in de filmindustrie en als autoriteit in de sector.

Daarnaast is Instinct ook nog bekroond met een prestigieuze Special Mention in de debuutcompetitie. Halina Reijn en Carice van Houten nemen beide prijzen zaterdagavond in ontvangst op het festival.

Eerder werd bekend dat Instinct is geselecteerd voor de 44ste editie van het Toronto International Film Festival (TIFF). De film, die zijn wereldpremière beleefde op het Locarno International Film Festival, wordt gepresenteerd in TIFF’s Contemporary World Cinema-programma.

Esther Gerritsen schreef het script voor de film met Halina Reijn. Instinct is geproduceerd door Topkapi Films, in co-productie met Man up en BNNVARA. Carice van Houten en Marwan Kenzari spelen de hoofdrollen in de psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent.

Instinct is ook de officiële Openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Op 3 oktober wordt de film uitgebracht in bioscopen in het hele land door distributeur September Film. Instinct is ondersteund door het Nederlands Filmfonds.