Spring naar inhoudSpring naar footer

IFFR Pro Awards uitgereikt tijdens de afsluiting van de 37e CineMart 2020

Afgelopen woensdag kwamen de 37e editie van de CineMart en de IFFR Pro days ten einde. Tijdens de afsluiting werden zes verschillende IFFR Pro Awards uitgereikt aan de meest belovende projects-in-the-making, waaronder de nieuwe Splendor Omnia Award en de IFFR Pro Young Network Award. Het Nederlands Filmfonds nam plaats in de jury’s voor de Eurimages Co-production Development Award, de Wouter Barendrecht Award en de Splendor Omnia Award.

De winnaars:

De Eurimages Co-production Development Award ter waarde van €20,000 wordt gegeven aan een project dat eerder werd geselecteerd voor CineMart of BoostNL en een Europese coproductie is of wordt.

Winnaar: Infanta van Natalia Garagiola, geproduceerd door Rei Cine (Argentinië)

Bij de Filmmore Post-production Award draait het om de visuele effecten en de winnaar ontvangt een bedrag van €7,500 van post-production lab Filmmore.

Winnaar: A Shadow Creeps in Silver Trees van John Trengove, geproduceerd door Urucu Media (Zuid-Afrika)

De ArteKino International Prize wordt uitgereikt aan de producent van het beste CineMart of BoostNL project ter ondersteuning van de financiële ontwikkeling, met een waarde van €6,000.

Winnaar: Sleepwalkers door Radu Jude, geproduceerd door microFILM (Romania)

De Wouter Barendrecht Award, met een waarde van €5,000 werd uitgereikt aan de filmmaker onder 35 jaar met maximaal 3 films op zijn/haar naam.

Winnaar: The Station van Sara Ishaq, geproduceerd door Screen Project (Jemen/Jordanie)

De winnaar van de Splendor Omnia Award ontvangt een bedrag van €9,500 om te besteden in de post productie fase bij de Splendor Omnia Postproduction Studios in Tepoztlán, Mexico.

Winnaar: Celosos Hombres Blancos door Iván Granovsky, geproduceerd door Frutacine/O som e a fúria (Argentinie/Portugal)

De nieuwe IFFR Pro Young Award is €2,500 waard en geeft de stem aan jonge mensen om te bepalen welke projecten er worden gerealiseerd.

Winnaar: Electric Sleep door Zeynep Dadak, geproduceerd door Fenafilm/unafilm (Turkije/Duitsland)

De winnaars van de Dutch Post production Award, een samenwerking tussen het Hubert Bals Fond, de Netherlands Post production Alliance en het Filmfonds, werden eerder in januari al bekendgemaakt, maar ook zij kregen beiden de prijs ter waarde van €50.000 vorige week uitgereikt:

Winnaars: La Hija de todas rabias van Laura Baumeister (Halal) en Ningdu van Lei Lei (Submarine)

Lees het volledige bericht hier.