Spring naar inhoudSpring naar footer

IDFA en Filmfonds intensiveren samenwerking

Lancering Filmfonds Doclab Interactive Grant

De samenwerking tussen internationaal documentairefestival IDFA en het Nederlands Filmfonds wordt vanaf de aankomende editie van het festival (15-26 november 2017) uitgebreid met de Filmfonds DocLab Interactive Grant.

Filmfonds Doclab Interactive Grant
In totaal wordt een bijdrage van € 20.000 euro toegekend aan makers voor de ontwikkeling van interactieve projecten van Nederlandse bodem. De projecten worden geselecteerd uit de projecten die deel uit maken van IDFA DocLab 2017, het nieuwe-media-programma van IDFA. Met de bijdrages worden de makers in staat gesteld de projecten gereed en presentatieklaar te maken voor IDFA DocLab 2017. Op 31 oktober worden tijdens de persconferentie van IDFA de winnaars van de Filmfonds DocLab Interactive Grant bekendgemaakt.

Criteria
Voor de Filmfonds Doclab Interactive Grant zoeken IDFA en het Filmfonds naar projecten van Nederlandse makers, die eventueel in internationale coproductie tot stand komen. Om in aanmerking te komen voor de bijdrage voldoen de projecten aan de volgende criteria: het zijn urgente, innovatieve projecten, van hoge artistieke kwaliteit en met internationale potentie, die een collectieve ervaring bieden en een link hebben naar een visueel element.

Krachtenbundeling
Doreen Boonekamp, directeur/bestuurder van het Nederlands Filmfonds: “Door de krachten te bundelen met IDFA DocLab wil het Fonds, met innovatie als speerpunt in het beleid, bijdragen aan een solide basis voor innovatieve projecten waar Nederlandse makers bij betrokken zijn. Het niveau van de projecten op IDFA, internationaal en nationaal, is hoog. We hopen met deze bijdrage Nederlands talent een extra impuls te bieden, om zich met hun projecten nog duidelijker te onderscheiden.”

Over IDFA DocLab
IDFA’s nieuwe-media-programma DocLab biedt een internationaal platform aan multidisciplinaire documentairemakers en mediakunstenaars werkzaam op het grensgebied tussen documentairekunst en nieuwe media. Het programma onderzoekt de artistieke mogelijkheden van de hedendaagse netwerkcultuur, verkent hoe de digitale revolutie documentairekunst verandert, signaleert nieuw talent en biedt ruimte aan de belangrijkste pioniers van het digitale tijdperk.