Spring naar inhoud Spring naar footer

High School Comedy Misfit ontvangt Gouden Film

De high school comedy Misfit heeft afgelopen weekend de magische grens van 100.000 bezoekers overschreden. Als bekroning werd gisteravond in RTL Boulevard de Gouden Film uitgereikt aan castleden Djamilla, Donny Roelvink en Jill Schirnhofer. De award wordt toegekend door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. Misfit is de tiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Misfit gaat over Julia (Djamila) die na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten terugkeert naar Nederland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar hier in Nederland is ze een ’Misfit’, een buitenbeentje. Haar leven op school wordt door de drie populairste meisjes tot een hel gemaakt. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Haar verliefdheid op een jongen maakt alles nog gecompliceerder en stelt haar voor de vraag: wil ze echt terug of wil ze blijven?

De hoofdrol wordt gespeeld door de in Amerika wonende Djamila, ook bekend van het populaire YouTube kanaal MeisjeDjamila. Zij is met meer dan 775.000 abonnees de grootste Nederlandstalige vrouwelijke YouTuber. Naast het spelen van de hoofdrol is ook haar muziek in de film verwerkt. Andere rollen zijn weggelegd voor Donny Roelvink, Niek Roozen, Gio Latooy, Défano Holwijn, Jill Schirnhofer, Chris Tates, Eddy Zoëy, Bente Fokkens, Jolijn Henneman, Fenna Ramos, Sara Ras en boyband 4U.

De film werd geregisseerd door Erwin van den Eshof (Popoz, De Ludwigs) en geproduceerd door NewBe in coproductie met de Duitse filmproducent en -distributeur Splendid Film en is momenteel in 116 Nederlandse bioscopen te zien.