Spring naar inhoud Spring naar footer

Het Nederlands Filmfonds zoekt een lid van de Raad van Toezicht

Vanwege het vertrek van een van de leden van de Raad van Toezicht (RvT) zijn wij op zoek naar een lid van de RvT, met een strategisch denkniveau, gedegen kennis van en recente werkervaring binnen de media- en filmindustrie.

Het Filmfonds is hét rijkscultuurfonds voor de Nederlandse film en stimuleert een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod. Ook richt het Filmfonds zich op het bevorderen van een voor de filmkunst ontvankelijk (productie)klimaat in Nederland.

De opgave van het Filmfonds is onverminderd groot en uitdagend. Het medialandschap is internationaal, complex en verandert snel. Het coronavirus heeft de filmindustrie hard getroffen, tegelijkertijd maken de streamingsdiensten een enorme groei door. Al deze ontwikkelingen stellen hoge eisen aan de veerkracht en wendbaarheid van de sector, het Filmfonds en zijn strategische partners. Kwaliteit en ambitie blijven voor het Filmfonds houvast in deze turbulente tijden.

De afgelopen jaren is het takenpakket en het budget van het Filmfonds gegroeid; tevens is de omvang van de organisatie en de complexiteit van de werkzaamheden toegenomen. Het huidige beleidsplan (2021-2024) is leidend voor de implementatie van activiteiten zowel in de regelgeving als in de organisatie. In de komende jaren staan onder meer thema’s als talentontwikkeling, diversiteit & inclusie, regionale spreiding en verduurzaming van de filmsector nadrukkelijk op de agenda. De voorbereiding van de nieuwe beleidsperiode na 2024 zal in de loop van de gevraagde zittingstermijn van start gaan.

Wat vragen wij?

  • Het Filmfonds hecht grote waarde aan een RvT met een kritische en integere taakvervulling, een onafhankelijke positionering en een diverse samenstelling in leeftijd, achtergrond, beroepservaring en gender. Kandidaten die daaraan kunnen bijdragen, worden van harte uitgenodigd te solliciteren.
  • Leden van de RvT hebben aantoonbaar affiniteit met de filmindustrie en/of televisie- en omroepsector of met cultuurbeleid in het algemeen.
  • Ervaring in een toezichthoudende rol is geen must, maar wel van waarde.

Over de RvT

De RvT bestaat uit zeven leden en zij hebben allen grote affiniteit met de film- en AV-sector en cultuurbeleid. De zittingstermijn van de leden van de RvT bedraagt vier jaar met eenmaal de mogelijkheid tot herbenoeming voor vier jaar. De voorzitter en leden van de RvT worden benoemd door de minister van OCW op voordracht van de RvT. De RvT en de Raad van Bestuur hanteren in hun werk de Code Governance Cultuur. De RvT vergadert vier maal per jaar. Leden ontvangen een vacatievergoeding.

Je kunt tot en met woensdag 2 maart 17.00 uur reageren door een CV en een korte motivatie (graag in pdf) te mailen aan [email protected], o.v.v. sollicitatie Raad van Toezicht. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 21 maart.

Meer informatie over de RvT vind je hier en voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de secretaris van de RvT, Gitta Kruisbrink via 020-5707676 of [email protected].

Kandidaten mogen niet direct betrokken zijn of een belang hebben bij door het Filmfonds gesubsidieerde organisaties of projecten. Acquisitie naar aanleiding van de advertentie wordt niet op prijs gesteld.