Spring naar inhoudSpring naar footer

Het Filmfonds op Cannes Filmfestival 2021

Van dinsdag 6 juli 2021 t/m zaterdag 17 juli vindt de 74e editie van het Filmfestival van het Cannes Filmfestival plaats plaats. Dit jaar zijn er een aantal door het Filmfonds gesteunde films geselecteerd voor het festival.

Eerder schreven we al dat Paul Verhoeven's Benedetta (Nederlandse coproducent Topkapi Films) geselecteerd is voor de Official Selection In Competition en minoritaire coproductie Where is Anne Frank (Ari Folman, Submarine) voor de Official Selection Out of Competition.

HBF+NFF project Feathers van Omar El Zohairy (Nederlandse coproducent Keplerfilm) gaat in wereldpremière tijdens de Cannes Semaine de la Critique en I Am So Sorry van Zhao Liang (Nederlandse co-producent Muyi Film is geselecteerd voor Cinema for the Climate, een speciaal programmaonderdeel gericht op de bewustwording rondom ons klimaat. Het Nederlandse speelfilmproject Mandai River van scenarist/regisseur Michael Sewandono en co-scenarist Roelof-Jan Minneboo (Revolver) is geselecteerd voor l'Atelier 2021. Naast de door het Fonds gesteunde films, gaat ook de nieuwe documentaire van Sergei Loznitsa Babi Yar. Context (producent ATOMS & VOID) in wereldpremière, als onderdeel van Séance Speciale.

Beeld: Benedetta van Paul Verhoeven