Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor Voor elkaar gemaakt

Voor elkaar gemaakt, de romantische komedie van de makers van Mannenharten, heeft de Gouden Film status bereikt. Al meer dan 100.000 mensen brachten een bioscoopbezoek aan de film over vrijgezel Felix, die na een bizar incident zijn vruchtbaarheid verliest. Hoofdrolspelers Loes Haverkort en Matthijs van de Sande Bakhuyzen werden vanmiddag in de Skybar MADAM in Amsterdam verrast met de Gouden Film award, namens het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

Vrijgezel Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) geniet volop van zijn leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Zijn prettig gestoorde broer Jelle (Fabian Jansen) ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip (Loes Haverkort). Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben.

Voor elkaar gemaakt is geregisseerd door Martijn Heijne (Sneekweek), naar het scenario van Dirk Gerritsen en Marion Pauw. Hoofdrollen zijn voor Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loes Haverkort, Fabian Jansen, Roeland Fernhout, Sanne Vogel, Ferdi Stofmeel, Martijn Hillenius, Eva van de Wijdeven, Birgit Schuurman en Beau van Erven Dorens.

De film is een productie van NL Film & TV en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Voor elkaar gemaakt wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel te zien in 123 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Dirk Gerritsen en Marion Pauw.

Voor elkaar gemaakt is de zevende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.